bobi pisał(a):ło dzizus, ale dowaliłaś/eś.
Jeśli nie zabierają głosu, to tym bardziej pewnie teraz z lęku nie zabiorą głos :-)
:) obawiam się, że taka może być reakcja na wpis, chociaż sam jej nie rozumiem... Sam wpis? Bardzo potrzebny. Wiem, że sporo osób forum czyta, a mało się wypowiada (również z UG), a szkoda, nawet anonimowo, można wymienić zdania... Ciekawe jest to, że jak w sklepie pogadasz z sąsiadem, czy ekspedientką, to można pogadać o problemach lokalnych, ale na forum mało osób chce pisać, więcej czytać.
bobi pisał(a):Admin jest po to żeby była kultura i porządek. Jakoś nie widzę żeby nadużywał swojej władzy, ale może mu jeszcze po prostu nie nadepnąłem na odcisk. Mi chyba nic nie wyciął.
Cóż, w tej kwestii z adminem się różnimy. Zdaję sobie sprawę z tego, że admin własną skórą odpowiada, za ew. nadużycia (chociaż godząc się na regulamin użytkownik sam odpowiada za swoją kulturę wypowiedzi). Z drugiej strony przy wysyłaniu gróźb do wydawców portalu, który robi gros pracy za urząd, nie dziwię się, że woli dmuchać na zimne.
bobi pisał(a):Sądzę, że mieszkańcy w większości mają swoje sprawy, więc mają gdzieś forum. I pewnie nie traktują forum jako miejsce gdzie problemy rozwiążą. I w mają rację.
Nie do końca się z tą kwestią zgodzę. O wielu (jeśli nie o większości spraw) dowiaduję się ze strony UG, Wiazowna.info.pl oraz forum. W przypadku Wiazowna.info.pl oraz forum źródłem wiedzy są użytkownicy, czytaj mieszkańcy. Również oni (w tym czasem urzędnicy) wpływają u mnie na zmianę zdania.
Poza tym jako nowy w gminie, dowiedziałem się o tak prozaicznych rzeczach jak dostawcy paliwa opałowego czy lokalni podwykonawcy polecani przez mieszkańców.
To jest naprawdę bardzo cenne i dobre źródło wiedzy. W dużej mierze wiadomości są weryfikowalne przez innych użytkowników, a tym lepsze informacje, tym lepsze dyskusje, im nas więcej.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!