passim pisał(a):Dywan perski gdyby... zapewne orły i sokoły by dostrzegły, a drogi mleczne na głuchych wsiach, gdzie domu sąsiada przez okno nie zobaczysz, mają się lepiej niż nasze powiatowe. Jak oni to robią?
passim pisał(a):Plan komunikacji - wygląda kiepsko. Lipowo, Malcanów mogą liczyć na własny transport. Inni obowiązkowa przesiadka w Wiązownie.
Mataj pisał(a):
passim pisał(a):Mniej gwiazd mają.
passim pisał(a):Inni obowiązkowa przesiadka w Wiązownie.
Max przyznaj się, jesteś ukrytym agentem któregoś z lokalnych sprzedawców paliw, bo to oni najwięcej na zmianie zyskają. Ruch kołowy wzmógł
się ostatnio ;)
Co tu gadać. Autobusem z siatami nie jeżdżę. Jeszcze ktoś mi kolanem lub b… wie czym pomidorki rozkwasi. A sklep na moim osiedlu… nawet nie muszę pytać… „x już nie ma, ale polecam y” – trudno się zawieść. Ot, znamy się od lat, a i do domu blisko. Taniej, milej niż w wiązowskich sklepach.
Pani Wójt,
Jak co roku pytania do Wójt są zasypywane pytaniami o to kiedy, która droga będzie remontowana. Rok temu pytałem o to, czy nie jest lepiej opublikować harmonogram, tak aby każdy mógł sprawdzić kiedy jego droga będzie remontowana. Odpowiedziała mi Pani, że "jak harmonogram będzie opracowany" (pytanie zadane 09.06.2011). Harmonogramu z poprzedniego roku nie widziałem. Czy jest szansa zobaczenia harmonogramu na rok 2012? Nie chodzi mi o listę dróg ujętych w budżecie a o kolejność i daty remontów.
Pozdrawiam,
Mateusz CichoszSzanowny Panie,
W chwili obecnej nie możemy podać daty remontów dróg – jesteśmy w trakcie procedur na wyłonienie dostawcy kruszywa i wykonawcy prac. Natomiast Plan rzeczowy remontów dróg gminnych na 2012 r. został zatwierdzony przez Komisję Gospodarczą Rady Gminy. Terminy wykonania poszczególnych prac będą ustalane na bieżąco w wykonawcami – uwarunkowane jest to skoordynowaniem dostaw kruszywa i pracy sprzętu.
Z wyrazami szacunku:
Wójt Anna Bętkowska
(odpowiedź przygotował Naczelnik Wydziału Technicznego Bogusław Markowski tel. 22-789-01-20 w 250).
Zakres zadania obejmuje:
- wykonanie nawierzchni z 2 warstw mieszanki mineralno-asfaltowej o średniej
grubości 4 cm warstwa wiążąca i 5 cm warstwa ścieralna,
- ścięcie poboczy i uzupełnienie poboczy pospółką,
- wymianę przepustu pod drogą powiatową,
- wbudowanie przepustu pod zjazdem na drogę gminną,
- oczyszczenie rowów z namułu,
- wycinkę krzewów (zagajników).
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!