Nemo pisał(a):
Zabór rosyjski, w odróżnieniu od pruskiego, nie nauczał zamiłowania do porządku.
Nemo pisał(a):Zabór rosyjski, w odróżnieniu od pruskiego, nie nauczał zamiłowania do porządku.
phili pisał(a):
@Nemo
Nie wiem czy i ile ktoś za to płacił i czyj budżet to obciążyło, w końcu Kościelna to droga powiatowa.
Przyznasz jednak, że to dość kuriozalny widok, jak nagle pięciu czy sześciu chłopa tłucze łomami i macha łopatami, kruszy lód na chodniku, jak dodatnia temperatura i tak zrobi / zrobiła dzisiaj swoje.
Jakoś przez ostatni miesiąc nikt się tym lodem nawet nie zainteresował.
Czy ta wczorajsza akcja miała sens w obliczu odwilży?
Czy nie chodziło tylko o Półmaraton i właśnie tytułowe "malowanie trawy na zielono"?
Nemo pisał(a):
Widok może kuriozalny, ale gdyby śniegu nie zebrano dzieci (np. krasnoludki) i dorośli biegliby w wodzie do kostek właśnie z powodu odwilży... Jeśli to "malowanie trawy", to w tym przypadku jestem za.
phili pisał(a):
A nie można było o tym pomyśleć wcześniej? To i mieszkańcy Wiązowny by na tym skorzystali. I nie bylibyśmy świadkami takich widoków:
http://wiazowna.info.pl/wiazowska-rzeczywistosc-na-chodniku-slisko-na-jezdni-niebezpiecznie/
MPT pisał(a):gmina ma tu ogromne pole do popisu i cały czas sporo roboty przy egzekwowaniu rozmaitych praw - przykro pomyśleć, że gmina musi prawo egzekwować, bo ludzie sami z siebie go nie przestrzegają...
ravos4 pisał(a):Czyli czas na STRAŻ GMINNĄ!(niestety). Będzie fotoradar, mandaty za parkowanie!
Mataj pisał(a):OK, jestem w stanie to zrozumieć (że mają dużo roboty), ale to nie jest powód, żeby omijać istniejące organy do tego uprawnione poprzez powoływanie kolejnych. Idąc tym tropem - powołajmy wójta bis, bo ten nie daje rady...
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!