Mataj pisał(a):To w końcu kto zabiera? :)
Yenza pisał(a):Ja byłam ostatnio w UG z pytaniem o wywóz smieci segregowanych , zmieniła sie firma i efektem było to że śmiecie u nas stały jeszcze tydzień po terminie, dzwoniłam do gminy dwukrotnie bez efektu i w końcu poszłam, chciałam ustalić kto jest odpowiedzialny za nadzór nad wykonaniem umowy - osoby odpowiedzialnej brak, w wyniku czego chciałam zobaczyć jakie są zapisy umowy , obowiazki usługobiorcy oraz ewentualne obostrzenia jeśli chodzi o jej nieprawidłowe wykonanie, usłyszałam że podobne problemy z firmą Lekaro były już dwa lata temu, że po zgłoszeniu na pismie UG bedzie interweniować i że umowy sa tajne i udostepnic je może tylko Pani Wójt,
udałam sie więc na pieterko do P. Wójt i usłyszałam że po pierwsze żeby dostać umowe do wglądu ( żeby zobaczyc jak zabezpieczone sa moje interesy) musze złożyc nastepny wniosek - o udostepnienie danych a urząd się do tego ustosunkuje i oczywiście mogę się odwołać do Sądu
a swoja drogą wniosek o udostepnienie danych złożyłam ...
Maciek pisał(a):"Na Transnec nie narzekam, chociaż zdziwiło mnie to, że utrudniając życie sobie i innym dają worki o różnej wielkości (mniejsze na szkło). "
Panie Sąsiedzie, dbają o spożycie napojów wyskokowych, coby zbyt wysokie nie było :)
BlueZebra pisał(a):No to już cały UG wie kim jest Yenza ;). W końcu wiązowskie forum to podstawa codziennej "prasówki". Teraz to już spokojnie możesz podpisywać się na tym forum z imienia i nazwiska :)
obcy pisał(a):No właśnie. Nie daj boże żadnych odpadów! Więc żadnych rzeczy, których posiadacz pozbywa się, zamierza pozbyć się lub do ich pozbycia się jest obowiązany(taka jest definicja w ustawie).
Yenza pisał(a):...a swoją drogą przetarg na ponad 60 tys zł i bez umowy ..... zaniedbanie, niedopełnienie obowiązku, brak zabezpieczenia interesów gminy ..... do wyboru ....
Nemo pisał(a):A może w świetle zaprezentowanych dokumentów warto zdementować bezpodstawne insynuacje?
Mataj
Może szukasz czegoś, czego nie ma? Może takiej umowy nie ma? Śmieci odbierane są na gębę, nie zdziwiłbym się, serio...
Yenza pisał(a):...a swoją drogą przetarg na ponad 60 tys zł i bez umowy ..... zaniedbanie, niedopełnienie obowiązku, brak zabezpieczenia interesów gminy ..... do wyboru ....
[-X
Nemo pisał(a):Odsyłam do prawa handlowego.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!