ravos4 pisał(a):Mam nadzieję, ze gmina będzie obstawała przy swojej wersji przebiegu - nad kanałem boryszewskim.
ravos4 pisał(a):Podobno droga ma mieć takie linie rozgraniczające, żeby można była na nią wjechać z posesji. Mieszkańcy Góraszki, kupując działki zakładali, że 7 km od Warszawy będzie dzicz na wiele pokoleń.
MPT pisał(a):czy Gmina walczy o przebieg drogi wzdłuż kanału? chyba po prostu przyszły zarządca drogi o nią walczy
swoja drogą Ravoa ma rację, wygląda, że mieszkańcy tak właśnie zakładali, nie wiem czemu myśląc, że zawsze będzie tam łąka, a nie zagęszczająca się zabudowa
Nemo pisał(a):Przypominam, że rada przyjęła Studium "warunkowo", m. in. z powodu nowego przebiegu drogi 721, który nie został rozwiązany po myśli mieszkańców.
Nemo pisał(a):Ustalono, że wójt będzie występować "do góry" o rezygnację z projektu przeniesienia drogi w nowe koryto, a rada tak szybko, jak się da, przystąpi do aktualizacji części Studium dot. np. normatywów działek, przebiegu 721 i pasa dla zwierząt...
Nemo pisał(a):
Znacząca część uwag do projektu Studium (pisemnych i ustnych, składanych podczas spotkań w tej sprawie) była właśnie protestem wobec nowej nitki 721 przez Góraszkę, Izabelę i Michałówek.
Nemo pisał(a):
Słowem, radni nie zmienili zdania, lecz realizują to, co obiecali mieszkańcom przed podjęciem uchwały w/s Studium.
Mataj pisał(a):...trudno, żeby Ci co się zgadzają z zapisem zgadzają "protestowali" przeciw zapisom, z którymi się zgadzają. Ot, taki paradoks - zwykle ludzie nie protestują, jeśli się z czymś zgadzają.
obcy pisał(a):
Najwyżej z ostatniego punktu można wnioskować, że nowa trasa Wiązowna - Sulejówek nie powinna przebiegać przez obszary zurbanizowane, ale takich obszarów już nie ma w północno-zachodniej części gminy.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!