Mataj pisał(a):3fritz, nie rozumiem, czyli kupiliscie dom i go wykanczacie nie wiedzac czy macie wszystkie interesujace Was media? :o
3fritz pisał(a):Dziś były odwierty, do 34 metrów w miejscu wg.wskazań badań oporowo elektrycznych no i :(((( wody nie ma :(
Nie wiem co dalej.. Chyba pozostanie tylko wodociąg,dociągnięcie, ale koszty nierealne bo daleko. Zastanawiam się jeśli gmina wydaje pozwolenie na budowę domu (wiadomo,że bez wody żyć sie nie da) , a studni nie da się wykopać bo nie ma wody to gmina nic nie pomaga ? Czy gmina nie powinna doprowadzić w okolicę wodociągu a właściciel domu sam ponieść koszty tylko doprowadzenia wody do swojego domu od wodociągu miejskiego (wcale nie małe bo ok 5,6 tysięcy) ?.
Dziwne jest ,że mamy za wszystko płacić sami i koszty ogólne projektu,realizacja,przekopanie się pod drogą itp (kilkadziesiąt tysięcy ) plus koszty doprowadzenia do domu te 5,6 tys. Gmina dostaje dotacje na rozwój sieci wodociągowej i kanalizacyjnej, to dlaczego wszystko mamy my płacić? Czy gmina nie ma żadnych obowiązków zapewnienia dostępu do wody na terenie na który wydałą pozwolenie na budowę domu całorocznego, nie zaś letniaka????? :((
ravos4 pisał(a):A propos szerokopasmowego internetu. Żaden taki projekt nie istniał. No chyba że dla najuboższych, tych bez komputerów itp.
3fritz pisał(a):
ravos4 pisał(a):A propos szerokopasmowego internetu. Żaden taki projekt nie istniał. No chyba że dla najuboższych, tych bez komputerów itp.
Ja tam nie wiem, ale kilka dni temu rozmawiałam z byłym wójtem i stąd mam te informacje .
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!