Mataj pisał(a):googlarka NIE wyszukała tej wiadomości na BIP, tylko na portalu Pulsu Biznesu - PRYWATNYM portalu.
Edziu pisał(a):nie powieszono tego ogłoszenia w naszym BIP-ie.
cirko pisał(a):Taki post pojawił się na głownej portalu UG:
„Schetynówka” dla Gminy Wiązowna
08.11.2012
Gmina Wiązowna znalazła się na wstępnej liście rankingowej „schetynówek” – w ramach drugiego etapu Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych. Lista samorządowych projektów została opublikowana przez Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie.
Niestety, żaden z wniosków złożonych przez samorządy z naszego terenu nie uzyska dofinansowania w 2013 r.
...
O środki finansowe ubiegał się Powiat Otwocki, na zadanie pn. „Przebudowa i rozbudowa ciągu dróg powiatowych Nr 2715W, 2722W, 2713W w m. Otwock, Pogorzel, Stara Wieś (Etap I: przebudowa na rondo skrzyżowania dróg powiatowych Nr 2713W i 2722W z dojazdami w m. Stara Wieś, gm. Celestynów)”, oraz Gmina Wiązowna, Gmina Celestynów, Gmina Karczew, Gmina Kołbiel, Miasto Otwock. Niestety, złożone wnioski nie zakwalifikowały się do dofinansowania.
Ostateczna lista rankingowa wniosków oraz Arkusz oceny merytorycznej opublikowane zostały na stronie
www.mazowieckie.pl
Podleśny pisał(a):Franciszko,
Pewnie marzysz, że to będzie 1065m drogi asfaltowej. Takie rzeczy to nie u nas.
Podleśny pisał(a):Przypuszczam, że prace ograniczą sie do próby wyprostowania tego dość krętego odcinka drogi.
Chciałbym jednak się mylić.
Nemo pisał(a):Gdy drogi wyschną, zacznie się ich równanie. Jak co roku. Przepychanie błota jest mało efektywne.
Mataj pisał(a):Gdyby cała droga była sensowna to ludzie jeździliby ze średnią prędkością, teraz ludzie nadganiają to, co stracą na dołach.
Mataj pisał(a):ciekawiło mnie to zawsze - którędy zwykle jeżdżą ciężarówki z betoniarni? Prosto do Wiązowny, czy przez Dziechciniec?
obcy pisał(a):
Mataj pisał(a):Gdyby cała droga była sensowna to ludzie jeździliby ze średnią prędkością, teraz ludzie nadganiają to, co stracą na dołach.
A na Kościelnej przed szkołą ganiają, bo już wiedzą, że później tracą czas na Pęclińskiej.
Chyba sam nie wierzysz co piszesz? ;-)
v460 pisał(a):ad. Koscielna -
...
ad. parkowanie przy szkole -
v460 pisał(a):ad. zakrety na Peclinskiej -
AlBundy pisał(a):z tego co wiem to w projekcie zakręty są wyprostowane
obcy pisał(a):
AlBundy pisał(a):z tego co wiem to w projekcie zakręty są wyprostowane
No to zaglądamy do Studium, i co widzimy: Nie ma wyprostowania, i nie ma miejsca, bo wszędzie tereny ZL. Jedyne co dla mnie wyobrażalne to lekka zmiana promieni zakrętów.
http://bip.wiazowna.pl/public/get_file_contents.php?id=218436
No to zaglądamy do Studium, i co widzimy: Nie ma wyprostowania, i nie ma miejsca, bo wszędzie tereny ZL. Jedyne co dla mnie wyobrażalne to lekka zmiana promieni zakrętów.
Podleśny pisał(a):ad. zakręty na Pęclińskiej aby wszytkich zadowolić proponuję:
- zakrętów nie prostować aby nie tracić czasu na uzgodnienia,
- wykopać głębokie rowy melioracyjne po obu stronach jezdni,
- ułożyć asfalt (odcinek OS Pęclińska);
- wprowadzić ruch wachadłowy aby uspokoić fanatyków bezpieczeństwa.
Problemem pozostaje jak uniknąć porysowania auta przez marudnego rowerzystę.
Mataj pisał(a):warto byłoby pomyśleć nie tyle o rowerzystach, co o pieszych i zafundować może niekoniecznie chodnik, ale chociaż metrowy pas, którym mogliby się przemieszczać. Taka uwaga od marudnego rowerzysty. ;)
Ruch wahadłowy nie jest złym pomysłem,
obcy pisał(a):
Mataj pisał(a):warto byłoby pomyśleć nie tyle o rowerzystach, co o pieszych i zafundować może niekoniecznie chodnik, ale chociaż metrowy pas, którym mogliby się przemieszczać. Taka uwaga od marudnego rowerzysty. ;)
Ruch wahadłowy nie jest złym pomysłem,
Czy projekt, jeśli już istnieje, został skonsultowany z mieszkańcami ul. Pęclińskiej?
Mataj pisał(a):Człowiek się na rower w niedzielę wybierze na przejażdżkę Pęclińską, to i Szczupaka zobaczy i Obcego spotyka :-P
szczupak72 pisał(a):
Mataj pisał(a):Człowiek się na rower w niedzielę wybierze na przejażdżkę Pęclińską, to i Szczupaka zobaczy i Obcego spotyka :-P
szczupak ostatni weekend bardzo pracowicie spędził .... jeszcze przez kilka dni na pewno będzie to odczuwał ;)
Podleśny pisał(a):
Mam wrażenie, że wśród osób odpowiedzialnych w naszej gminie za infrastrukturę drogową termin: "chodnik dla pieszych" uznaje się obecnie za pojęcie zupełnie wymarłe.
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!