Czarna pisał(a):
A odpady zielone nie miały być zabierane 2 razy w miesiącu?
czarna pisał(a):Chyba świeży (kilka dni nie zaglądałam stronę) harmonogram wywozu śmieci:
http://www.wiazowna.pl/571-4704b86ebac25-47341.htm
A odpady zielone nie miały być zabierane 2 razy w miesiącu?
czarna pisał(a):
A ja prosty zapracowany człowiek, który nie zawsze ma czas na grzebanie w uchwałach w ulotkę do ludu zajrzałam i .... myślałam, że wszystko wiem: http://www.wiazowna.pl/files/571/46af439862d50/banner_do15-07.pdf
czarna pisał(a):ja prosty zapracowany człowiek, który nie zawsze ma czas na grzebanie w uchwałach w ulotkę do ludu zajrzałam
Edziu pisał(a):Myślę, że ilość deklaracji jakie złożyli mieszkańcy naszej Gminy (i dane w deklaracjach zawarte) to najpilniej strzeżona informacja.
Od 01.07.2013 do 30.04.2014 r. firma Lekaro będzie prowadziła kompleksowy odbiór odpadów od mieszkańców zabudowy wielorodzinnej i jednorodzinnej w Gminie Wiązowna.
Dołożymy wszelkich starań by świadczone usługi były realizowane na najwyższym poziomie.
Lekaro w ramach nowego systemu będzie odbierało następujące odpady:
- zmieszane odpady komunalne ( w pojemnikach własnych Mieszkańca)
- odpady segregowane (w workach żółtych, niebieskich i białych dostarczonych przez Lekaro)
- odpady biodegradowalne/zielone (w workach brązowych dostarczonych przez Lekaro)
(...)
W razie jakichkolwiek uwag i pytań prosimy o kontakt.
Życzymy udanej segregacji.
Mataj pisał(a):
Mam nadzieję, że chodzi o segregację śmieci, a nie rasową :P
Mataj pisał(a):Na stronie Lekaro ...
ABC Recyklingu.
obcy pisał(a):
Mataj pisał(a):Na stronie Lekaro ...
ABC Recyklingu.
Jak długo czekałem na coś takiego od gminy!
Co prawda nie odpowiada na pytania co z tym co "nie wrzucamy", ale i tak wielki postęp.
Yenza pisał(a):Wszyscy się zastanawiają co ze śmieciami od lipca a dzisiaj jeszcze czerwiec, zgodnie z podpisanymi umowami o odbiór śmieci segregowanych ( Lekaro - Gmina), śmieci te nie są odbierane- worki nadal stoją przygotowane do zabrania pomimo że termin już minął ( zgodnie z harmonogramem do umowy ) .
domek_w_Duchnowie pisał(a):
to jednorazowy przypadek czy już któryś z kolei ???
v460 pisał(a):Ja juz kiedys pisalem, ze odbior smieci organicznych na wsi to jakas pomylka. Kompostowanie powinno byc obowiazkowe...
Edziu pisał(a):Moja 1-sza małżonka chętnie udzieli fachowych rad bo jest mistrzynią w kompostowaniu...
Mataj pisał(a):Btw. To co robi UG? Jeśli nie jest nawet serwerem proxy z Lekaro?
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!