Spotkanie odbędzie się w sali konferencyjnej nr 206 Urzędu Gminy Wiązowna ul. Lubelska 59 05-462 Wiązowna w dniu 12 września 2013 r. (czwartek) o godz. 10.00.
Mataj pisał(a):
Jak czytam coś takiego, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Później się dziwić, że w życiu społecznym uczestniczą bezrobotni, renciści i emeryci.
v460 pisał(a):No przeciez konsultacje beda. O 10 rano ;)
Hubertus1656 pisał(a):A tak bardziej prozaicznie siostry z "Genetiks" to jak Wy dojedziecie do Aleksandrowa jak powstanie S17 i jak zrobicie zakupy w nowym centrum handlowym? Ile placu pod to centrum zostanie jak S17 rozbudują wpierw do 2 a potem 3 pasów ruchu w każdą stronę ? Jak dojedziecie do Warszawy rowerkiem? Jak wyprowadzicie siebie nad Mienię by pooglądać przełomy tej małej,krętej rzeczki w wydmowych kanionach? Ktoś mi objawi takie przyziemne problemy? Rozumiem że obejdziecie sie bez MPK?
Hubertus1656 pisał(a):jak Wy dojedziecie do Aleksandrowa
Hubertus1656 pisał(a):Jak dojedziecie do Warszawy rowerkiem?
Hubertus1656 pisał(a):Jak wyprowadzicie siebie nad Mienię by pooglądać przełomy tej małej,krętej rzeczki w wydmowych kanionach?
Uwierz ni Mataj że dojade sobie do każdego tak jak i dziś. Przecież mnie nie odcinają od MPK czy tez schronów:)Tu zapytam krótko - po kiego? Bo Hubertus z kolegami od rekonstrukcji nie mają jak dojechać do bunkra? Wolę tam chodzić piechotą lub rowerem. Jedyne uzasadnienie jakie znajduje to ppoż.
Mataj pisał(a):Obcy, przy obecnym projekcie powinienem dojechać do Warszawy DW721,
Mataj pisał(a):albo droga wskazana przez jednego z forumowiczów,
Mataj pisał(a):albo Podkowy..
v460 pisał(a):Ja tam bede sie martwil, jak bede mial potrzebe odwiedzenia Aleksandrowa.
Mataj pisał(a):Nie bardzo rozumiem w czym macie problem...
Hubertus1656 pisał(a):Warto już dziś zadbać o przejścia pod/nad trasą. Najtańszym i najprostrzym sposobem jest postawienie odpowiednio dłuższych mostów nad Mienią i Kanałem Boryszyńskim pod którymi tak jak i obecnie przejdą szlaki turystyczne czy ścieżki rowerowe. Można spróbowac wymusić już dziś kładkę nad kanałem Boryszyńskim i Mienią dla pieszych i Rowerzystów oraz ucywilizowane przejścia pod mostami.
Mataj pisał(a):Możesz mi podać link do całego dokumentu, który zamieściłeś? Jest inny niż te, które są na znanych mi stronach,
Mataj pisał(a):Chętnie bym uczestniczył w konsultacjach, ale jak na nieszczęście jestem osobą pracującą, o czym było chyba wyżej ;)
Mataj pisał(a):Drogi serwisowe muszą obsługiwać ruch lokalny (w tym rowerowy), nie jestem w stanie przewidzieć co mogłoby wpłynąć na to, żeby rowerem nie można było się przemieszczać po węzłach nie wjeżdżając na S17.
Mataj pisał(a):drogi serwisowe są dokładnie takie jak zakładano w projekcie ogólnym wariantu.
Hubertus1656 pisał(a):Tak ,patrze i patrze na te plany i widzę że jedyny duzy zachowany schron -bierniak Regelbau501 albo bedzie stał tuz przy nowej szosie albo bedzie pod szosą. Wiem że WKZ informował projektantów o tym.
Mataj pisał(a):Rozumiem, że w okolicy Parkingowej ma być wiadukt - rozumiem, że droga pod wiaduktem ma być skasowana?
W Wariancie 1 masz tylko przejście dla zwierząt przy kanale. Reszta jest z nasypem (zielony "zakreskowany" terem) - ergo wjazd na to byłby chyba niemożliwy. Wówczas przejście ma służyć jedynie zwierzętom. Wg mnie najlepsze byłoby rozwiązanie pośrednie - normalny przejazd i jeden wiadukt. W wariancie 1 tak nie ma ;)obcy pisał(a):
Mataj pisał(a):Rozumiem, że w okolicy Parkingowej ma być wiadukt - rozumiem, że droga pod wiaduktem ma być skasowana?
Chodzi Ci o Parkingową? Skąd taki wniosek? Według profilu trasa znajduje się w tym miejscu ponad 7 m nad Parkingową.
Mataj pisał(a):(zielony "zakreskowany" terem)
obcy pisał(a):Może jutro wiemy więcej.
Mataj pisał(a):pozostaje najłatwiejsze - poczekać do 2018 :D
Mataj pisał(a):Mam jedynie nadzieję, że nie będą trwali w przeświadczeniu, że drogi rowerowe trzeba układać z kostki.
Mataj pisał(a):Mam jedynie nadzieję, że nie będą trwali w przeświadczeniu, że drogi rowerowe trzeba układać z kostki. Poza tym pozostaje najłatwiejsze - poczekać do 2018 :D
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!