Pozytywnie2014 pisał(a):Szanowny Bjarni,
Wiecej konkretów a nie pieniactwa. Pospierajmy sie na forum merytorycznie.
Ukłony
MM
Wazka pisał(a):chyba nie ma wątlipowości ,że to bojówki pana R.Z. wykorzystano mienie urzedu miasta i pracowników tej instytucji chyba ,ślad prowadzi do jeszcze jednej osoby .........
Wazka pisał(a):trol wiesz nie napisze nic ,nie to że nie wiem ,ale nie chce być piany ,moze tylko tyle że po wyborach w 2006 i mimo zastanego gminego balaganu , udalo sie wiele rzeczy odkręcić i zrobić sporo nowego. Ale dzis już nikt o tym nie pamieta. Szkoda ,ze nie dane było im dokończyć zamierzeń. I w od 2010 nastapiło uwstecznienie a to co zrobiono to tylko na bazie projektów poprzedniej wladzy.
Nemo pisał(a):
A można prosić o szczegóły, bo jakoś inaczej to widzę...
Nemo pisał(a):
Normalna ciągłość władzy polega m. in. na tym, że nie wyrzuca się dokonań poprzedników do kosza, ale realizuje najbardziej potrzebne i realne projekty. To chyba oczywiste? Tak zrobił M. J., tak zrobiła A. Bętkowska. Przy czym jedno z nich chwaliło się w sprawozdaniu przygotowaniem projektu, drugie jego realizacją. Cóż w tym złego?!
Innym tematem są zaniechania (np. WCK) lub tworzenie i wykonanie nowych projektów (np. budowa nowego zbiornika dla SUW Lipowo).
Mataj napisał (w domyśle "za Jędrzejczaka):
"Przedszkole w Zakręcie - tu wyprostowano wiele spraw, ale rozpoczęto realizację projektu w 2010r.
Przebudowa budynku w Woli Karczewskiej - rozpoczęta w poprzedniej kadencji
Rozpoczęto termomodernizację przedszkola w Wiązownie – wykonano dokumentację projektową,
złożono wniosek o dofinansowanie zadania z WFOŚiGW. - w poprzedniej kadencji".
A ja mówię "nieprawda":
- przedszkole w Zakręcie - zostawiono projekt wraz z wadliwą ekspertyzą starej kaplicy - gdyby przystąpiono do realizacji mielibyśmy spektakularną katastrofę budowlaną; trzeba było zlecić nową ekspertyzę, stosownie zmienić projekt i wybudować,
- przebudowa budynku w Woli Karczewskiej - M. J. zostawił rozpoczęty projekt i nie uporządkowane do końca sprawy własnościowe, budowa nie ruszyła,
- wniosek do WFOŚIGW (na kanalizację) złożono, ale pieniędzy nie dostaliśmy; A. Bętkowska złożyła nowy wniosek (na inny zakres) i kasę mamy.
Mataj pisał(a):
@Nemo:
1. Ciągłość pewnie - ale jeśli zarzuca się poprzedniej ekipie nieróbstwo, a samemu bazowało się na jej projektach to trochę żenua. Jedynie wyliczyłem te, które rzuciły mi się w oczy (zajęło mi to 5 minut), kontynuacja to normalne - chciałbym jednak pewnej uczciwości w pisaniu co, jest czyje ;) Wiem, że to idealistyczne - od razu zaznaczam - do polityki się nie garnę, na wójta nigdy nie będę startował :P
2. WCK - taaa jassne i mam znów uwierzyć, że AB robiła wszystko, żeby ten projekt wybudować tak jak zapewniała, ale "zły Marszałek" się nie zgodził. Być może nie było nas na to stać (jestem innego zdania, ale ok, przyjmijmy taką tezę) - ale AB mydliła nam oczy, że robiła wszystko co w jej mocy, żeby to wybudować, a była przeciwna i proszę - nie zaprzeczaj, bo doskonale wiesz jak było.
3. Wyliczyłem na kolanie - pamiętam, że do przedszkola w Zakręcia były Twoje "ale" - masz rację.
4. Faktem też jest, że AB zrobiła przedszkole, teraz modernizuje szkołę w Malcanowie. Oba projekty jak się domyślam ogrzewane z pieców olejowych, oba bez kanalizacji za to z mega zbiornikami na szambo - nie dziwota, że koszt gminnej oświaty jest taki, jaki jest. W Malcanowie PGNiG chciało robić projekt gazociągu, ale zainteresowanie było małe. Może gdyby wójt wpadła na pomysł wykorzystania gazu do ogrzewania szkoły - PGNiG już budowałby nitkę, ale po co...
jaro pisał(a):
I to nie jest jakaś wymyślona historia, ale fakty za które rozlicza właśnie Pana tamtejsza społeczność.
KWWJanuszBudny pisał(a):Taka lista powstanie po ustaleniu z radnymi, sołtysami i mieszkańcami. Będą na niej i drogi powiatowe (które chcemy remontować we współpracy z samorządem powiatowym), i drogi gminne.
Nemo pisał(a):Na FB-owym profilu kandydata na wójta p. J. Budnego jest wpis następującej treści: "(...) Roman Zdunik afiszuje się koniukturalnie jako PIS. To gorsze niż tzw. bezpartyjny bolszewik. Nigdy nie poparł w powiecie inicjatywy Zarządy dobrej dla naszej Gminy aby nie narazić się powiatowym władzom PIS."
Nemo pisał(a):Napisałam tylko, że na profilu J. Budnego jest wpis o treści... A nie, że napisał to on sam.
Znów kłania się czytanie ze zrozumieniem lub bez negatywnego nastawienia [-X
Nemo pisał(a):Ego? Pewnie, w końcu jestem Lwem!
Dobra, luzuję, choć byłam pewna, że się nie spinam... Przede wszystkim nie chciałam być niemiła dla Ciebie.
To co? Rozejm? :-t
Wygląda na to że jesteś nowy. Jeśli chcesz korzystać z forum kliknij na jeden z tych przycisków!